Congrés a Santa Coloma de Gramenet

 

El 17 d'octubre 2013, Assat50 juntament amb 4 associacions més,  Asociación de Parados Mayores Activos (APMA) de Santa Coloma de Gramenet (ADAG40) d'Olot, Club del Trabajo de Badia del Valles i Colectivo de Parad@s +50 de Terrassa, vam organitzat el congrés sobre les persones desocupades de més de 45 anys. L'entitat promotora va ser (APMA)

Es van rebre moltes felicitacions i van ser molta la satisfacció per part de les entitats organitzadores. Van assistir-hi més de 300 persones i els principals mitjans de comunicació es van fer ressò, com es pot comprovar clicant a l'enllaç que hi ha més endavant.

Pel que fa al contingut, la primera sessió, "Quina és la millor edat per estar a l'atur", va comptar amb 3 ponents, un de menys de 35 anys, Álvaro Rodilla, un d'entre 35 i 45 ,Jordi López, i un de més de 45, Carles Grima, que van deixar molt clar que no hi ha cap edat per estar a l'atur.

Aquest congrés va ser el punt de partida per a Assat50, van continuar organitzant congressos i treballant per fer més visible el col·lectiu, lluitant perquè es valori l'experiència, també desenvolupant diferents accions, visitant empreses, etc., per tal d'aconseguir impulsar la reinserció laboral de les persones desocupades de més de 45 anys.

Segon congrés

 

Els dies 19 i 20 d'Abril a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet, van celebrar el II Congrés sobre l'Ocupació de les Persones Aturades de Més de 45 Anys, van assistir més de 250 persones, amb 27 ponències, totes de gran interès.

El dia 19, es va estrenar al mateix Auditori Barradas "45 + l'ODISSEA", l'obra de teatre que van preparar amb Plàudite Teatre, més de 220 persones van estar a la representació, molts van ser els aplaudiments. Entre els objectius estan aconseguir l'apoderament dels que la representan (persones d'Assat), i fer critica i denúncia de l'atur de llarga durada, des d'un punt de vista ironic.

 

 

 

Tercer congrés

 

El 8 de novembre del 2018

 

Després de les edicions del 2014 i el 2016, es va celebrar el 3r Congrés sobre l'Ocupació i l'Atur de les Persones de més de 45 Anys. Amb el lema "El talent es nodreix de l'experiència", va servir per posar sobre la taula que l'experiència en la vida en general i en l'empresa en particular és imprescindible. L'acumulació d'experiències aporta coneixements que donen confiança en la presa de decisions, a més de perspectiva per enfrontar-se a nous reptes, nous problemes..., el que dona com a resultat entre d'altres tenir una ment més oberta a noves solucions.

L'atur és un problema social, econòmic i de salut pública, que afecta de forma greu a les persones i famílies que el pateixen. Té un alt cost en l'àmbit personal, familiar, social i econòmic. Sobre aquests temes, es va analitzar, i debatre per poder establir noves eines, reflexions i coneixements, aportar noves idees, propostes, i experiències. També per ser un punt de trobada pel que fa a la discriminació laboral per edat que pateixen les persones de més 45 anys, identificar estratègies per reduir l'atur de llarga durada, també per trobar possibles alternatives davant les dificultats per aconseguir feina a partir dels 45 anys.
Van assistir quasi 200 persones, i va haver-hi 21 ponències que van exposar persones de reconeguda trajectòria i amb grans coneixements, experts en ocupació, jubilació, atur, psicologia, renda bàsica universal, el futur del treball, entitats que exposaran bones pràctiques, etc. La jornada va ser de molt d'interès. A Assat50, van estar satisfets dels resultats de la jornada, que a més va tenir molta difusió mediàtica.

 

 

 

 

I Seguim ..., estem preparant el 4t. Congrés que serà el vinent 24 de novembre.

 

Primer Congrés

 

El 18 de desembre de 2014, es va celebrar a l'Auditori Barradas, de l'Hospitalet, el Primer Congrés sobre l'ocupació i l'atur de les persones de més de 45 anys, organitzat per la nostra entitat.

Després del congrés de Santa Coloma de Gramenet al 2013 (veure més endavant) i per continuar aprofundint per trobar d'alternatives i possibles solucions a la situació, Assat50 va decidir fer el primer congrés en solitari.

Amb la col·laboració de Promoció Econòmica d'Ajuntament de l'Hospitalet, la trobada va ser per fer una reflexió sobre els dificultats de les persones sense feina de més de 45 anys, també per ser un punt de trobada per a l'intercanvi de noves idees, de propostes i compromisos, per trobar sortides a la problemàtica i que aquestes persones puguin tornar al món laboral.

 

El lema va ser  "L'Edat no ens atura i l'experiència ens avala", per demostrar que és possible enfrontar-se a la situació i lo necessaria que és l'experiència a la societat en general i en els llocs de treball en particular.

Les ponències van ser a càrrec de persones reconeguda experiència i amplis coneixements, en economia, àrees formatives, dret laboral, cooperativisme, ocupació, etc., que van fer enriquidores aportacions.

 

Van participar entitats i col·lectius, coms Creu Roja i Caritas, associacions empresarials (Aeball i Pimec), Associació Catalana de Direcció de Recursos Humans, Associacions d'aturats (Badia, La Garrotxa, Baix Penedès, Palma), Fundació Utopia, Renda Bàsica, Federació de Cooperatives, Institut Jaume Balmes, Masquelearning, Revista Alteratives Econòmiques, el (Servei d'Ocupació de Catalunya), TR3S QU4RTS X 5INC QU4RTS (L'Hospitalet), UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), CCOO i UGT.

De les conclusions congrés van sortir un manifest.